QI, Jorun Karlsen
Kapellveien 2,
1450 Nesoddtangen
Tlf.: 976 76 691
jorunnesoddhelseno
Orgnr 981689259
Qi

Klassisk massasje virker

Klassissk massasje forbindes ofte med avspenning og økt velvære, men i senere år har behandlere satt økt fokus på at dette igjen kan virke positivt inn på sykdom og helse gjennom produksjon av stoffer som bidrar til økt immunforsvar. I tillegg kan massasje benyttes stimulerende f.eks mht. lymfedrenasje.

Ulike behandlingsteknikker (Effleurage, Petrissage og Tapotement) vektlegges ut fra hva man vil behandle, og med hensyn til hvorvidt man ønsker en stimulerende eller avslappende effekt.

Massasje regnes som en av de eldste behandlingsformer, og har kilder i alle fall 3000 år tilbake i tid. Det finnes i alt mer enn 80 ulike massasjeformer (NOU 1998). Klassisk massasje har europeiske røtter.

Muskulering foregår gjennom å tøye og strekke muskler, en av gangen, samtidig som de utsettes for et konstant trykk. Derved kan man få muskelen til å slappe av. I muskulering inngår også visse oppmykende massasjegrep som skal øke blodsirkulasjonen.

Muskulering er en metode som bygger på gamle prinsipper for kroppsbehandling. Den svenske massøren Hans Axelson tok denne i bruk fra 1978.

©2021 Qi • Web Design and Hosting by LiliO Design